31 Mart 2016 Perşembe

TESELLİ VERMEK BOYNUMUZUN BORCU, KADERİMİZ... :)

   İlk olarak aileden başlamak lazım.Evin en küçüğü olmak zor iş . Herşeyi dinle,hallet, teselli ver pohpohla, akıl ver üzerine bide olup biten olayları en sona duy. Olacak  iş mi ? geri al verdiğin teselliyi, akıl vermeyi. Ne demek en sona ben duyarım? Sonraki ikinci durak arkadaş çevresinde ayrılanların,kavga edenlerin, tartışanların, hediye almak isteyenlerin, akıl almak isteyenler kişiler listesinde başta geliyorum.Her ne kadar kolay gibi gözükse aslında çok zor bi durum.  Herkesin ilişkisi hakkında mutlaka söyleyecek bi sözüm var. Genelde ayrılık ve tartışmada ağızdan çıkan ilk söz '' canım barışırsınız ya, azcık ayrı kalın birbirinizin değerini bi anlayın, emin ol özleyip dönecektir.Hem senden iyisini mi bulcak canım? Harika kızsın''.Aslında durum böylede olmuyo erkekte kızdan iyisini bulur, kızda erkekten iyisini bulur. Mutfakta ki sarı bez değiliz ne de olsa :)  Zaman geçtikten sonra adam dönmedi. Söylenen teselliler boşa gitti. Bu sefer gerçekleri kıza DAN diye birden yüzüne söylemeyin, Allah korusun felç geçirirebilir. :) Bu sefer  '' canım o senden bekliyodur mesaj. Bence bi mesaj at bi ara bakalım tepkisi ne olacak nasıl davranıp, nasıl konuşacak. Belki pişmandır, suçlu olduğu için senin aramanı/mesaj atmanı bekliyodur'' dersen bu kötü olur.Sonuç olumsuz olursa sen ara dedin herşey kötü oldu aramayacaktım dedirtmeyin karşı tarafa. Ortak arkadaş olduğunuz için karşı tarafıda aramak zorunda kalıyosunuz. ''Vaaay iki dakika da dolduruşa geldin sende bana düşman oldun'' lafını duymak istemiyosan eğer :). Kızın yanında adamı ararsın, kız konuşmaya fırsat vermez, Çünkü hür özgür iradenle bişey diyemezsin, kız arkadaşın kendi demek istediği şeyleri sana dedirtmek ister bi nebze de olsa rahatlar. ''İyi dedik dimi oh olsun, sende iyi konuştun benim dediklerimi tam anlamayıp diyemesende iyiydin. Ben bile bu kadar mantıklı konuşacağını düşünemedim doğrusu'' der. Zaten arkadaşın  elinde kağıt kalemle hazır bekler. Olur da dedğini anlamazsan demek istediğini kağıda  yazsın ki sende karşı tarafa onu söyle. Kağıda yazmak burada kafana silah dayamak gibi bişeyler oluyo.Bazende telefona yazar,sen ekrana bakarsın yazılanı karşı tarafa kendicümlenle söylersin telefonda :) Telefon kapatıldıktan sonra milyon kez kız arkadaşın bu konuşma hakkında konuşur.Adam kız hakkında iyi şeyler dediyse eğer, arkadaşın ağzını yayıp 'aiiyyy kıyamam yaaa beni nasıl düşünür, seviyo demi? seviyo seviyo, sevmese demez' dedikten hemen sonra gerizekalı yaa benden ona ne?  'Ona mı kalmış beni düşünmek'' der

   Sanki ayrılan arkadaşını barıştırmak, aralarını halletmen boynunun borcuymuş gibi kendini buna mecbur hissedersin.Baktın bi arkdaşın mutsuz, sinirli. gözleri dolmuş bi şekilde sana mı geliyo. Arkana bakmadan kaç.Çünkü bu sefer teselli verme yöntemini değiştirceksin. Verdiğin teselli tatmin etmeyecek :). Eğer arkadaşın suçluysa direk sen suçlusun böyle böyle yapmamalıydın de ki sana dünyanın kaç bucak olduğunu göstersin. Kız tarafı her zaman haklıdır. Konuşma aralarında ''ya mesela belki kendine göre haksızsındır bu konuyu bide ondan dinlesek'' diyip hatanın onda oldğunu alttan alttan kabullendirmek lazım. Aynı şey kilo konusunda da geçerli. Ben kilo mu aldım dediklerinde genelde ''yok canım regl şişkinliğidir o, yada yediğin içtiğin bişey şişirmiştir yoksa sen normalde zayıfsın'' dersin. Birden aa evet kilo aldın sen şişkinlik değil dersen ölürsün :) .

   Sonunda barıştılar, üzerinden bi yük kalktı. Artık eskisi gibi çiftin yanında ortak arkadaş pozisyon konumuna geçebilirsin. İkisinide teselli etme gibi bi ihtimaliniz artık yok.


   Üçüncü durak SEVGİLİNİZ. İşin en zor kısmı! Bazen sevgilinize gelirler. Bi takım ufak çaplı bunalıma girer, uzattıkca uzatır. Yine teselli verme işlemi burada da karşımıza çıkar. ''Hayır hayatım öyle düşünme, herşeybizimiçin çok güzel olcak,Şimdi olmasa bile zamanla olur.Önemli olan kötü günde,zor durumda birbirimizin yanında olmak değil mi? Hayır hayır düşünme öyle sen çok iyi insansın. Herşeyi başarırsın, evet aşkım hı hı aynen öyle....'' derken derken birden kendinizi çıldırmış, çocuğa karşı saldırı durumuna geçmiş olarak bulursunuz. 'Çok çabuk bunalıma giriyosun, ne olcak herşey iyi güzel olcak diye bişey yok, kafana takma artık alla alla' derken hooop kavganın içindesin. Al bide burdan yak! Baştan ilişkiyi düzeltmeye bak. Uğraş çabala tekrar barış :)

   Artık arkadaşlık ve sevgililik vazifenizi en iyi şekilde yerine getirdiniz. TEBRİKLER!! diye hayatınızdan bir alt yazı geçer :)


14 yorum:

  1. Karikatür de komik... :)

    Sevgili işleri, ha? :)

    Neyse, ben de beklerim Kafa'ya, sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederimm :) Takibe aldım :)

    YanıtlaSil
  3. Şu arada kalma durumu çok sıkıntı ya, barıştırma zorunluluğu değil de ara buluculuk yapma durumu oluyor bizde de. Az kafasını şişirmedim insanların bu konuda :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o ince çizgi arasında kalmak çok berbat bi durum :)

      Sil
  4. iadeyi ziyarete geldim blog ismine bayıldım ne güzel öyle :)pek tanıdık geldi Allah manyak insanlardan korusun :) bide onların barışıp senin kötü olma durumun var :)

    YanıtlaSil
  5. Çok teşeküür ederim çok tatlısın :) amiiin :) iyi yada kötü olma durumunda ki o ince çizgideyim heeep :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ince çizgiyi biraz kaçırdın mı souç felaket afaroz ederler valla :)

      Sil
  6. Öncelikle blogunuzun ismine bayıldım. Hayırlı olsun. Sizi takibe aldım Bana da beklerim.

    YanıtlaSil
  7. Ah ah... Teselli vermek çok zordur ya. Hele bir de inanmadığımız ve ümitsiz bir vakaysa... Empatik olmanın en güzel göstergesidir teselli.Ustalık istiyor biraz :)

    YanıtlaSil
  8. merhaba blogunu yeni keşfettim çok sevip takibe aldım banada beklerim :)) http://nuranseker.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil